ENGLISH

Novogodišnja priredba

Novogodišnja priredba na kojoj se radilo dva meseca, a u kojoj su učestvovale sve vaspitne grupe zajedno sa školskom decom, odžana je 28. decembra 2018. godine,. Na taj način naša PU ostvarila je  uspešnu saradnju sa POŠ „ Crnjanski“.

Ove godine program za priredbu bio je koncipiran tako da se sastojao iz dva dela. Prvi deo sniman je tokom novembra i decembra i prikazan je u vidu filma, dok su drugi deo deca izvela uživo.

  

Za potrebe priredbe angažovan je ceo kolektiv vrtića, škole kao i tim specijalizovan za multimedijalnu podršku. Pošto smo ove godine odlučili da snimamo film, pripreme su tekle drugačijim tokom nego inače. Naime, prvi zadatak bio je pisanje scenarija. Naziv je bio „ Novogodišnja bajka“. Želјa nam je bila da segmente iz različitih, svima dobro poznatih bajki, iskoristimo tako da stvorimo jedinstvenu, duhovitu, interesantnu priču.

Dan pre priredbe odžana je generalna proba kako bi se stekao utisak o celokupnij priredbi i otklonili eventualni nedostaci. Proba je ujedno poslužila deci za otklanjanje treme.

Jutro uoči priredbe proteklo je u veseloj atmosferi. Na samom početku direktorka škole se obratila prisutnima a zatim su na scenu izašla deca iz vrtića i škole i otvorila priredbu novogodišnjom pesmom na engleskom, da bi zatim poželeli dobrodošlicu na srpkom, engleskom i nemačkom jeziku. Nakon toga usledio je film „ Novogodišnja bajka“ koji je privukao pažnju kako roditelјa, tako i dece.

Zatim su deca jeslene grupe izvela pesmu na engleskom jeziku uz adekvatnu koreografiju. Usledio je školski deo koji je takođe sadržao filmove na tri jezika, pesme i pitalice da bi se zatim na sceni pojavila sva deca sa pesmom „Dečica i Deda Mraz“. Ceo doživlјaj upotpunjen je dolaskom Deda Mraza koji je popričao sa decom i podelio im paketiće i na samom kraju se fotografisao sa njima.

Leave Your Reply